origo-fonder-logo-horizontal-green-10y-web

Quest firar tre år

Hedgefonden Quest 1 startade sista januari 2013 med ambitionen att vara en aktiv och engagerad ägare i nordiska småbolag.

Strategin går i korthet ut på att identifiera undervärderade småbolag som har förutsättningar att genomföra en förändringsresa över en period om 3-5 år. Under åren har förvaltarna varit mycket aktiva i flera av fondens bolag, exempelvis när det gäller styrelsens sammansättning, strategi och koncernstruktur. Filosofin bygger på den gamla tesen att bättre och mer lönsamma bolag över tiden också förtjänar en högre börsvärdering. NKT, Pricer och Tribona är några exempel på fondens aktiva engagemang under dessa år.

Fonden tar samtidigt korta postioner i bolag som bedöms stå inför svåra utmaningar och har en omotiverat hög värdering. Ambitionen är vidare att fonden inte ska vara alltför beroende av den underliggande marknadsutvecklingen, och att den totala risknivån ska understiga aktiemarknadens risknivå över tiden.

Idag firar fonden tre år och vi kan med både en smula stolthet och mycket ödmjukhet konstatera följande:*

  • Årlig avkastning: 19% (Jämfört med 9% för aktiehedgefondsindex)
  • Risk (volatilitet):  12% (D.v.s lägre än aktiemarknaden)
  • Sharpekvot: 2,36 (1:a kvartilen bland jämförbara fonder)
  • Nominerad till den prestigefyllda utmärkelsen EuroHedge Awards
Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till fondens investerare, vårt industriella nätverk och till våra samarbetspartners! Tack för ert stöd!

För mer information:
Stefan Roos, 072-5885200

* Aktiehedgefondsindex avser NHX Equity. Källa:hedgenordic.com, Origo Capital AB

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter