origo-fonder-logo-horizontal-green-10y-web

Artikel om Quest 1 i HedgeNordic.com

Stockholm (HedgeNordic.com) – Från och med januari 2014 finns den absolutavkastande aktierelaterade specialfonden Origo Quest 1 med som konstituent i Nordic Hedge Index (NHX). Fonden förvaltas av den svenska investeringsfirman Origo Capital.

Origo Quest 1 fokuserar på små- och medelstora bolag på de nordiska börserna och håller en koncentrerad portfölj vanligtvis bestående av 15-20 innehav. I syfte att balansera avkastning och risk är räntebärande papper och derivat en integrerad del av portföljen. Fonden söker generera en god riskjusterad avkastning över en period av 3-5 år genom att investera i bolag som aktiemarknaden bortsett från på grund av kortsiktiga problemfaktorer. Förvaltarteamet letar efter bolag som har goda utsikter att genomföra en betydande operativ eller strategisk förändring, som i sin tur skall leda till normaliserad aktievärdering. Teamet har en tät kontakt med bolaget och andra ägare och tar ofta en aktiv roll i förändringsarbetet.

I förvaltningsteamet ingår Stefan Roos och Staffan Östlin. Stefan är specialist på småbolag och har fått flera utmärkelser för sin förvaltning, bland annat nominerades Stefan till Årets Förvaltare Alla Kategorier 2006 av Privata Affärer. Staffan har en bred bakgrund från branschen (+25 år) som både verkstads-analytiker, mäklare och aktiestrateg. Staffan blev snabbt topprankad analytiker och byggde senare även upp Handelsbankens amerikanska mäklarverksamhet.

Sedan fondstart i februari 2013 har fonden, per den sista december 2013, levererat en avkastning på 11.6% till en betydligt lägre risk än aktiemarknaden.
http://hedgenordic.com/2014/01/origo-quest-1-till-nhx/

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter